Skiën in het Sauerland

Ski

Geniet van de fantastische wintersportmogelijkheden in het Sauerland.

Er zijn veel goede redenen om in het Sauerland te gaan skiën:

Voor beginnende, gemiddelde en gevorderde skiërs
In 2014 verkozen Nederlandse skiërs het Sauerland boven de alpen als meest geschikte gebied om te leren skiën. Ook gemixte gezelschappen qua ski-ervaring kunnen met een gerust hart naar het Sauerland gaan. Vrijwel overal liggen de beginners (blauw) en de gevorderdenpistes (rood en zwart) naast of vlak bij elkaar.

Sneeuwzeker
De grotere Skigebieden in het Sauerland hebben zeer uitgebreide moderne besneeuwingsinstallaties. Onder normale omstandigheden is er daardoor voldoende sneeuw van half december tot eind maart.

De beste skiliften van heel Duitsland
Winterberg heeft de beste skiliften van heel Duitsland. Zelfs de bekende skigebieden in de Alpen hebben het nakijken. Als beginner ben je niet alleen aangewezen op sleepliften. Er zijn ook beginnerspistes waar je als beginner comfortabel met een stoeltjeslift omhoog kan.

Veel skischolen en skiverhuurbedrijven
Vrijwel elk skigebied heeft zijn eigen skischool. In de grotere plaatsen zijn er zelfs meerdere. Hetzelfde geldt voor de skiverhuurbedrijven. Ook de kledinguitrusting kan hier worden gekocht of worden aangevuld en gecompleteerd.

De andere skigebieden in het Sauerland
Winterberg en Willingen kennen de meeste skiërs wel. Sommigen kennen ook Neuastenberg en Altastenberg. Rond deze plaatsen zijn er echter nog een flink aantal klein skigebieden met een of enkele (sleep-)liften die zeer geschikt zijn om de eerste paar dagen door te brengen alvorens aan het grotere werk te beginnen (in Winterberg of Willingen). Ze zijn goedkoper, rustiger en vaak qua hellingshoek en uitloop gewoon ook zeer geschikt om te beginnen. Ook hier zijn skischolen en vaak kun je er ook ski’s huren. Voorbeelden zijn: Snow World Züschen, Ruhrquelle en Bödefeld-Hunau. Er zijn er echter nog veel meer!

Gezellige après ski
Ook voor na het skiën kun je uitstekend terecht in en rond de skigebieden in het Sauerland. Het aanbod en diversiteit van uitgaansgelegenheden is eindeloos.