[:nl]Locatie en omgeving[:de]Locatie[:]

[:nl]EcoLodge Sauerland ligt net buiten Medebach op een rustige locatie. Vanuit de blokhuizen kijkt u uit over de velden, bossen en bergen, die ook makkelijk bereikbaar zijn. De natuur begint al voor de deur! Medebach ligt tussen de bekende plaatsen Winterberg en Willingen. EcoLodge Sauerland is daarom de ideale uitvalsbasis voor uw vakantie in het Sauerland.

Medebach Medebach ligt op twee kilometer van Medebach. Direct in Medebach treft u de eerste supermarkt aan en elders in Medebach zijn er nog drie. In Medebach zijn nog diverse restaurants waar onder pizzeria’s, een Grieks restaurant, een ijssalon en restaurants met een algemene keuken en/of met Duitse specialiteiten. Rond Medebach kunt u uitstekend wandelen en fietsen.

Meer over Medebach…

Winterberg Winterberg grenst aan Medebach. De stad Winterberg ligt op ca. 18 minuten rijden vanaf EcoLodge Sauerland. Winterberg is dé bekendste plaats in het Sauerland en biedt, zowel in de zomer als in de winter, talloze activiteiten, restaurants en andere uitgaansgelegenheden.

Meer over Winterberg…

Willingen Medebach grenst ook aan Willingen. Het dorp Willingen ligt op ca. 22 minuten rijden vanaf EcoLodge Sauerland. Ook Willingen biedt talloze activiteiten in zomer en winter zoals de gondelbaan op de Ettelsberg. Willingen staat ook bekend om het uitgaansleven.

Meer over Willingen…

Uniek lokaal klimaat: warm en zonnig Medebach ligt net ten oosten van het “Rothaargebirge”. Dit is een bergketen met bergen tot 850m hoogte die aan de oostkant van het Sauerland van noord naar zuid loopt. Met een hoofdwindrichting uit het zuidwesten wordt de lucht vaak tegen de bergen gestuwd en koelt daar af, waardoor de lucht een flink deel van haar vocht verliest. Achter de bergen zijn er daardoor minder wolken en is het droger. Dit resulteert in een warmer en droger klimaat in een klein gebied waar EcoLodge Sauerland middenin ligt. Medebach heeft vanwege dit unieke lokale klimaat de bijnaam “Toscane van het Sauerland”. De lokale VVV gebruikt ook niet voor niets de slogan “Sonnenseite des Sauerlandes” (zonnige kant van het Sauerland).[:]